En aquest seminari/taula rodona, tindrem amb nosaltres a dos pesos pesants de la IA al nostre païs: la Carme Torras i el Ramon López de Mántaras. Moderats pel Jordi Sabater-Mir, posaran a "judici" les IA generatives. En una xerrada distesa, intentarem posar sobre la taula els aspectes positius així com els aspectes que no ho són tant d'aquestes tecnologies.
Carme Torras (www.iri.upc.edu/people/torras) és matemàtica, doctora en informàtica i professora d’investigació a l’Institut de Robòtica i Informàtica Industrial (CSIC-UPC), on dirigeix un grup de recerca en robòtica assistencial. Ha rebut els Premis Nacionals de Recerca, tant el català com l’espanyol, per les seves contribucions a la robòtica intel·ligent i social. Compromesa amb la promoció de la tecnoètica, les seves novel·les La mutació sentimental i Enxarxats —ambdues premis Ictineu— i el recull de relats Estimades màquines aborden dilemes ètics suscitats pels assistents robòtics, la IA i les xarxes socials. És vicepresidenta del Comitè d’Ètica del CSIC i membre de l’Observatori d’Ètica en Intel·ligència Artificial de Catalunya. @CarmeTorras_ROB
Ramon López de Mántaras i Badia és informàtic i físic, professor d'Investigació emèrit del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC), fundador i ex-director de l'Institut d'Investigació en Intel·ligència Artificial i professor extern de la University of Technology Sydney i de la Western Sydney University. El novembre de 2016 fou nomenat membre de la secció de Ciències i Tecnologia de l'Institut d'Estudis Catalans i el 2018 va rebre el guardó Premi Nacional Julio Rey Pastor del Ministerio de Ciencia, Innovación y Universidades. Actualment dedica bona part del seu temps a la tasca de divulgador científic especilaitzat en la IA.
This seminar will be in Catalan, although the slides they will use will be in English.